5 Dingen die wij leuk vinden aan kamperen!

1. De anticipatie van vrijheid

Alleen al het idee om te gaan kamperen heeft een stressverlagend effect op liefhebbers en verbetert hun humeur. Kamperen betekent tijd buitenshuis, en tot rust komen in de natuur. 

2. Kamperen maakt het leven langzamer

Wanneer we kamperen, verandert het tempo van het leven. Het duurt langer om een simpele kop koffie te zetten, om af te wassen, om de meeste dingen echt te doen. Dit zorgt ervoor dat je niet vast komt te zitten in een hectisch tempo, zoals de meesten thuis ervaren. 

Het betekent ook dat we meer tijd krijgen om te genieten van de kleine dingen. Zoals kiezelstenen verzamelen om te schilderen, kampvuren bouwen en de simpele vreugde om te kunnen staren naar een prachtig landschap zonder afleiding of druk om productief te zijn.

Kamperen dwingt mensen om zich een beetje te vertragen.

3. Kamperen vergroot de dankbaarheid

Hoewel we genieten van een eenvoudiger, langzamer leven, is het andere grote voordeel dat we door te kamperen het leven thuis ook meer waarderen als we eenmaal terug zijn. 

Vooral na een lange kampeertrip voelen we vreugde omdat we niet langer overgeleverd zijn aan de elementen, warm water uit de kraan en al het andere comfort van thuis. Een gevoel van dankbaarheid voor het dagelijks leven.

4. Het plannen van een kampeertrip is leuk

Het is altijd leuk om te beslissen waar je heen gaat. We hebben een Pinterest-bord vol met kampeer plekken die we mooi vinden. Dit betekent dat we al een handige shortlist hebben om naar te verwijzen wanneer we een vrij weekend hebben. Daarnaast is het hebben van een kamperen inpaklijst handig voor je voorbereiding om nog beter te plannen.

Altijd iets hebben om naar uit te kijken, hoe klein het ook is, is enorm fijn voor je gevoel van welzijn. 

5. Tenten zijn een volwassen versie van blanket forts

Het is super gezellig om in een slaapzak te liggen op je campingbed en naar de sterren te staren. Het brengt je helemaal terug naar de kindertijd. 

Wat vind jij het leukst aan kamperen? En wat zou jij opschrijven op jouw inpaklijst wanneer je gaat kamperen?